Novi Sad
07.11.2010.
07:30 > 08:05
Iako su žardinjere i klupe u Miletićevoj ulici postavljene pre godinu i po dana, urbanisti su tek sad  procenili da se ne uklapaju u izgled starog jezgra grada, zbog čega su premeštene na druge lokacije.
  • dada

    08.11.2010 18:57
    Tetkino zlato.
    Njen sin? Pa ja taj detalj nisam pominjala/o (mislite da ne znam sve detalje?). Zelenilo izvozilo cveće… O kome periodu govorite? Da l’ pod direktovanjem dotične gospođe? Napišite mi period. Ćem da vi ga rečem! Znate da znam sve, pa i genezu gospođe čija je tetka Jovanka. I svo joj znanje i reputacija od toga potiču. Ljubi je tetka!
  • sale novosadjanin

    08.11.2010 15:00
    sta drugo
    ocekivati od istih onih urbanista koji su matijevicu dali da nazida onu svetsku rugobu u centru naseg grada?
  • Djura

    08.11.2010 11:32
    Ma...
    Nemam vise reci za gradsko zelenilo... Hiljaditi put su dokazali koliko su nesposobni. Nisu u stanju vec 3 godine da srede zelenilo ispred Futoske pijace pa imamo ruglo na 500m od centra grada, a stabla koja su se osusila u toku rekonstrukcije (skoro sva) su posekli tek ove godine. Na zalost mnogo je takvih lokacija u gradu u kojima cemo moci maximalno da uzivamo sledecih meseci jer vlazno vreme. Gradsko zelenilo = Gradsko blato
  • Marija

    08.11.2010 08:50
    Kakva estetika, pa tu se ne moze proci trotoarom od kontejnera. Neka se prvo pozabave funkcionalnoscu.
  • Mister X

    08.11.2010 08:14
    Šikoparijin sin ima veze sa bezbednošću Novosađana. Neko ko nije uspeo da dovede u red sopstvenu decu, ne može ni da rukovodi preduećem!
  • 08.11.2010 06:26
    @Mister X
    kakve vese sa radom zelenila ima Sikoparijin sin, po toj logici svi funkcioner u JKP,potom lokalni politicari-gradski, razno razni nacelnici ne bi danas bili na svojim "radnim"mestima, samo malo prosetajte raznim informativnim sajtovima pa ce se videti da je to sve tako...inace u to vreme je Zelenilo izvozilo cvece, potom je Zelenilo imalo staklenike i raznovrsne rasade,ozelenjavalo je grad...
  • 08.11.2010 01:44
    Politobiznismeni i ugradjivaci
    Stare zardinjere su bile odgovarajuce. Kako imate para za porcelanske zardinjere, a nemate za rupe na putevima i kosenje trave. To je kao kada devojka ima Fendi haljinu a is pod nje nosi pocepane gace. Da li sam bila dovoljno slikovita? Ali blize se izbori gospodo politobiznismeni.
  • dada

    07.11.2010 22:06
    Lily
    Vama je gašenje proizvodnje u Zelenilu i uvoz po privatnoj liniju – vođenje računa o Zelenilu? Ne znate frizuru direktorice? OK. A da li znate kako je izgledao rasadnik pre nje i za vreme nje? Da li znate ko je uništio staklenike (nisu bili potrebni – uvozilo se!)? Da li znate ko je sa pozicije rukovodioca Projektnog biroa u Zelenilu, nameštao poslove privatnicima, a namerno eliminisao Zelenilo? Govorim, npr. o uređenju centra Sremske Kamenice. Ljiljana, zašto diskutujete o nečemu što je za Vas potpuna nepoznanica?
  • Ljiljana

    07.11.2010 19:57
    OK, nisam znala da su zardinjere bile patentirane u Parizu. Sve u svemu, nisu originalne. I ne znam kakva je bila boja kose direktorice Zelenila u vreme kada se o istom vodilo racuna.
  • Mister X

    07.11.2010 18:38
    Draga Ljiljana, da li ste za povratak g-đe Šikoparije sa sinom ili bez njega?
  • 07.11.2010 18:10
    @ljiljana
    draga Ljiljana te zardinjere su bile u opticaju u Parizu pocetkom proslog veka. Toliko o tome......
  • paramecijum

    07.11.2010 17:02
    Već sam naslov vam je idiotski! Kome normalnom može da smeta što se neko bavi estetikom u gradu? A čime bi trebalo da se bavi? I za čije pare???? Evo, meni je JAKO drago da se neko, za promenu, za MOJE pare bavi baš estetikom! Dosta mi je onih koji se za moje pare bave glupostima! Hoću da uživam u svom gradu, imam pravo na to! A to da novinarima smeta "estetika" je stvarno simptomatično. I baš me zanima da li ćete imati m... da ovo objavite! Ili objavljujete samo ove nepismene koji se sa vama slažu! Ovaj radio nije ni pola onoga što je nekad bio, i zbog čega je posato broj jedan u Novom Sadu. Samo da znate, samo ste bleda i jadna slika nekadašnjeg 021. Vidi se to i po onom članku, ali i po mnogim drugim stvarima, ponajviše po pismenosti i smislenosti vaših dopisnika i novinara.
  • 07.11.2010 16:55
    Neka, neka, jednom će se građani pozabaviti njihovom "estetikom" zbog svih ovih decenija pljački!
  • Ljilja

    07.11.2010 16:55
    Obest
    Sade drvece ginko umesto lesnika ili kestena, stavljaju ljubicasta svetla na most koji ide preko kanala i pun je rupa ... BEZOBRAZNO SU PUSTI I BESNI I SILNI jer znaju da smo mi uspavani i da ce sve proci. Tuga!
  • dada

    07.11.2010 16:36
    Cica Vampirica
    Ljiljana, je l’ ona gospođa sa ljubičastim i žutim pramenovima (istovremeno!), što je vanljudskim naporima i veoma stručno projektovala one pravougaonike na keju i kod Poljoprivrednog fakulteta (4x7 m, dijagonala, sa jedne strane ljubičast, a sa druge strane dijagonale žuti cvetni trougao)? Je l’ to ona gospođa iz SPS što je ugasila proizvodnju u Zelenilu da bi uvozila preko svoje firme, registrovane na ime svoje kćerke? Smo pitam…
    Koliko se sećam, dotična gospođa nije uspela da napravi rede ni u svojoj porodici, kao ni da postigne estetiku u svom oblačenju i šminkanju, ma nigde! A još treba da nam se vrati? Ta man’te me vampira…
  • ArkudakiNS

    07.11.2010 15:52
    Fonana
    A fontana u Katolickoj porti se uklapa?!!! To je takvo ruglo grada Novog Sada da je to sramota! Stidim se svaki put kada prodjem kroz Portu! Pa onaj mermer i "kao" moderna fonta uopste ne uklapaju u stili okolnih fasada. A vazno je da im smetaju klupe koje se ne uklapaju u izgled starog jezgra grada! Kad bi smela da doteram bager i da srusim tu nakazu od fontane, lepse bi nam bilo...i tako....
  • emanon

    07.11.2010 14:43
    Nove ce biti porculanske pa ce posle svakog hepeninga u gradu biti dobrano porazbijane. A onda ce opet preko politickih veza neko ko je blizak vlasti izraditi nove zardinjere. Mozda od secera koje ce trajati do prvi kise i tako u ktug, sve o trosku gradjana na racun licnog bogacenja onih slizanih sa vlascu.

    Pa u tom delu Mileticeve ssobracaj je proteran jos pre 20 i kusur godina tako da su tu mogli do sada da zasade i pravo drvece. Onda bi te zardinjere bile bespotrebne pa se niko na racun toka ne bi bogatio. Isto tako su mogli drvece zasaditi u ulici Modene, ulici Kralja Aleksandra od Todora do Trcike, . . .
  • lalallalal

    07.11.2010 12:24
    ne radi se uopste, hoce li to kostati i po cijem dzepu ce udariti, nego o tome da je to totalno ne potrebno.Ima toliko mesta u gradu koje treba obnoviti,poboljsati... Kao naprimer da imamo nedovoljno kanti za smece,nedovoljno nekih stvari koje ce ciniti centar lepim, kulturnim, bogato oplomenjenim prostorom koji je odraz nase kulture i nacina zivljenja.
    Mene samo zivo zanima, i volela bih kada bi mi taj doticni obrazlozio lepo po cemu se te klupe nisu uklapale i po cemu ce te nove porcelanske klupe se uklapati????????????????!!!!!!!!!!!!!
    na kojima nece se moci ni sedeti, jer je to hladan materijal,samim tim nece biti funkcionalne...
  • Mile mobilni

    07.11.2010 10:11
    A o čijme troćku bi trebali da se bave ???
    O trošku građana Tbilisija ???
    Vas možda jedino peče što lova nije otišla 200 metara niže kod vas u marketing.
  • Ljiljana

    07.11.2010 09:34
    A bar da nisu te zardinjere "prepisali" od Varazdina...Eh, kad bi mogla da nam se vrati gospodja Sikoparija...
  • 07.11.2010 07:58
    zato je to mobilni drvored, malo se secka po gradu,postavi se onda se slikira taj deo,kao eto nam zelenila i tako tih 1,4 miliona dina sta po gradu, svi zadovoljni, zastitari zelenila ima ga svigde, ljudi koji seckaju zelenilo i ona sada opravdano zarade svoja primanja, i jos koliko njih se ovajdi dal novcano ili ....a promasaji sa uklapanjem! e kada bi se tako mogle odredjeni objekti premestiti pa da ostane nekadasnji autentican izgled grada....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna